Intervju med Giovanni av Andreas Nilsson

Andreas: Mäter ni fortfarande matsvinnet?

 

Giovanni: Ja, vi mäter fortfarande och dokumenterar matsvinn dagligen. Både från skrapet av våra gäster och även från köket. Så det är svar: Ja.

 

Andreas: Har det ökat eller minskat?

 

Giovanni: Vi har inte sammanställt allting men vi har allting dokumenterat och vi kommer väl göra det lite närmare till våren här. Göra en sammanställning av genomgående för alla månader sen sista.

 

Andreas: Om ni minskar en månad till, blir det efterätt igen då?

 

Giovanni: Det är nånting som vi kan ha som en liten diskussion och även vi kan göra en, vad ska vi säga, vi kan göra en liten, en liksom lägga in som en morot att vi gör en, vi gör en liten ansträngning om vi alla sätter upp lite och påtalar just om klimat och tänker miljösmart och tar mindre portioner och tar mer. Så att det kan vi hålla levande tycker jag hela tiden så att det kan vi jätte gärna göra. Det var väl trevligt med dessert sist.

 

Andreas: Är er restaurang miljövänlig?

 

Giovanni: Ja, den är miljövänlig samt att vi försöker jobbar klimatsmart när vi minskar transport och tar närproducerat om det går. Tyvärr så har vi vissa produkter som är långt härifrån. Men vi försöker jobba så helt enkelt. Vi komposterar matavfallet till exempel, så det blir till biobränsle.

 

Andreas: Ja, det var allt.

 

Giovanni: Tackar!

Intervjuare: Andreas Nilsson

Respondent: Giovanni Venner

Texter: Zulkifly Jetae, Jonathan Hamberg och Emil Cronmark

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *