Om Miljönördarna

gruppbild

Foto: Mattias Strindberg

Syfte & mottagare

Vi kommer från Häggviks gymnasium och gör detta som vårt gymnasiesärskolearbete. Vi kommer att ha det övergripande temat ”Miljö” och arbeta ämnesövergripande under året och publicera resultatet här.

Vilka är vi?

Vi går på två olika program, Samhälle, Natur & Språk samt Estetisk Verksamhet. Därför ska vi visa massa kunskaper inom svenska, samhällskunskap, naturkunskap, medieproduktion, animation och information- och kommunikation. Dessutom kommer vi lära oss massa andra bra saker som att samarbeta.

Upphovsrätt

Vi har haft flera lektioner i upphovsrätt och våra lärare har berättat för oss om vilka bilder man får använda och i vilka sammanhang. Därför är vi alltid noggranna med att berätta vem som tagit bilden i våra artiklar och reportage. Vi använder oss mest av egna bilder eller fria bilder. t.ex. bilder med Creative Commons-licens. Det är också viktigt med källhänvisningar, så att det blir tydligt vem som skrivit något och var informationen kommer ifrån.

Koppling till läroplan och vad vi lärt oss

I läroplanen för gymnasiesärskolan står det bl.a.

”Miljöperspektivet i undervisningen ska ge eleverna insikter så att de kan dels själva medverka till att hindra skadlig miljöpåverkan, dels skaffa sig ett personligt förhållningssätt till de övergripande och globala miljöfrågorna. Undervisningen ska belysa hur samhällets funktioner och vårt sätt att leva och arbeta kan anpassas för att skapa hållbar utveckling.”

Genom att skriva artiklar, manus, spela in film, fotografera och redigera har vi arbetat med miljöfrågor. När vi delat information till alla våra läsare så har vi samtidigt lärt oss om miljön och hur man påverka den.

Vi läser också varandras artiklar och inlägg och ger varandra kommentarer och feedback. Det är kul att få kommentarer på sina arbeten.

Varför ska vi vinna tävlingen?

”För vi skulle vilja göra vårt bästa av det, att vi har kämpat mycket med vår hemsida och tagit uppgiften på allvar.” 

Mathilda Bergström, Miljönörd

”Jag tycker att vi ska vinna tävlingen Webbstjärnan för att vi är så jäkla bra”

Emil Cronmark, Miljönörd

”Jag tycker vi sliter och fixar på hemsidan så jag tycker vi borde vinna tävlingen!!!”

Andreas Nilsson, Miljönörd

”Jag tycker att vi ska vinna tävlingen Webbstjärnan för att vår hemsida är en miljösida och vi har gjort viktiga filmer om miljön.”

Hanna Jonsson, Miljönörd

Miljön är viktig och därför vill vi lära ut allt vi kan om det.

Miljönördar.se är en del av Webbstjärnan